,
  
Vedtekter for Krok Hytteeierforening
(Bestående av § 1 til og med § 8)


§ 1       FORMÅL
           
Krok Hytteeierforening skal medvirke til at Krokåsen hytteområde er og forblir et sted for rekreasjon, godt naboskap og miljø. Hytteeierforeningen skal ivareta medlemmenes rettigheter og plikter i forholdet til grunneier, kommune og andre offentlige etater.
Hytteeierforeningen er upolitisk og tilsluttet Norges Hytteforbund.
 
§ 2       VIRKEOMRÅDE
 
Hytteeierforeningens geografiske virkeområde er begrenset til Krokåsen med nærliggende område i Svelvik kommune.
 
§ 3       MEDLEMSKAP
 
Hytteeiere på Krokåsen tilhørende gnr 6 bnr 9 i Svelvik kommune har plikt og rett til medlemskap i Krok hytteeierforening. Medlemskapet er knyttet til den formelle fester/eier av hyttetomten. Det inkluderer også ektefelle/samboer og barn.
Hytteeiere som fester/eier tomt på annen grunneiendom har også plikt og rett til medlemskap dersom vedkommende benytter hytteeierforeningens vei som adkomst til sin hytte.
Innmeldingsgebyr er et beløp lik årets kontingent pluss eventuelle restanser fra tidligere medlemskap eller tidligere fester/eier av den aktuelle tomt/hytte.
Fester/hytteeier som melder seg ut av foreningen eller av andre grunner ikke er medlem, har ikke rett til å passere veibommen med motorkjøretøy på den private veien til Krokåsen. Vedkommende har heller ingen rettighet til felles inngåtte avtaler eller andre tiltak som er gjennomført i hytteeierforeningens regi.
Hytteeiere eller andre som ikke er medlemmer av foreningen, men som har behov for å nytte veinettet eller ønsker å delta i fellestiltak, kan få tillatelse til dette ved å inngå separat avtale med foreningen v/styret.
 
§ 4       EKSKLUSJON AV MEDLEMMER
 
Hytteeierforeningens medlemmer plikter å rette seg etter de avgjørelser generalforsamlingen og/eller hytteeierforeningens styre treffer.
Klage kan sendes styret til behandling, og styret eller klageren kan ta det opp som egen sak på generalforsamlingen. Generalforsamlingen kan med minst 2/3 flertall ekskludere medlemmer fra fortsatt medlemskap. Vedkommende mister da alle rettigheter som medlemskapet i foreningen gir.
 
§ 5       GENERALFORSAMLING
           
Generalforsamlingen er hytteeierforeningens øverste myndighet. Den holdes 1 gang årlig innen 30. juni i dertil egnet lokale. Saker/forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen sendes styret innen 1. mars.
Generalforsamling berammes av styret og bekjentgjøres skriftlig til medlemmene minst 14 dager i forveien. Sammen med innkallelsen skal det sendes revidert regnskap, styrets årsberetning og forslag til budsjett samt eventuelle innkomne forslag.
 
Generalforsamlingen velger dirigent og sekretær. Den behandler følgende:
 
  1. Revidert regnskap.
  2. Styrets årsberetning
  3. Behandling av innkomne forslag eller saker som styret eller noen av hytteeierforeningens medlemmer ønsker behandlet.     
  4. Budsjett, medlemskontingent og styrehonorar.
  5. Valg av styremedlemmer og vararepresentant samt valg på representanter til komiteer og andre styrer der hytteeierforeningen ønsker å være representert.
  6. Valg av revisorer.
 
Generalforsamlingen er beslutningsdyktig når minst 30 medlemmer er tilstede.
 
Ekstraordinær generalforsamling kan sammenkalles når styret finner det nødvendig. Likeledes kan det sammenkalles til ekstraordinær generalforsamling når minst 10 medlemmer krever det. Bare saker nevnt i innkallelsen skal behandles på ekstraordinær generalforsamling.
 
§ 6       STYRET
 
Hytteeierforeningen ledes av et styre som velges på generalforsamlingen. Ektefelle/samboer og myndige barn kan også velges til styret. Disse gis ved verv i styret stemmerett på generalforsamlingen.
 
Styret består av 6 medlemmer som velges direkte på generalforsamlingen.
 
Leder (som har dobbeltstemme)
Nestleder
Sekretær
Kasserer
Vannsjef
Veisjef
 
Videre velges 1 vararepresentant og 2 revisorer
 
Valgperioden er 2 år – om mulig slik at ikke mer enn 4 av styrets medlemmer trer ut av styret samtidig.
 
 
 
Leder sammenkaller styret når vedkommende finner det nødvendig eller når 2 styremedlemmer krever det. Styret er beslutningsdyktig når minst 3 medlemmer er tilstede. Ved stemmelikhet er styreleders stemme avgjørende.
Sekretæren fører protokoll over de saker som behandles og ivaretar og arkiverer all skriftlig korrespondanse i nært samarbeid med styreleder. Protokollen leses opp ved starten av neste møte og underskrives av styreleder og sekretær.  
Kassereren fører regnskap som styrebehandles og blir revidert i god tid før innkalling til generalforsamlingen. Større utbetalinger godkjennes av styreleder. Foreningen midler settes på bankkonto.
 
§ 7       VEDTEKTSENDRINGER
 
Endring av hytteeierforeningens vedtekter kan bare skje på generalforsamlingen. Forslag om vedtektsendring sendes styret senest 1. februar.
Endring av foreningens vedtekter krever 2/3 av de avgitte stemmer.
 
§ 8       OPPLØSNING
 
Oppløsning av Krok hytteeierforening krever minst ¾ av stemmene på generalforsamlingen og avstemmingen skal være skriftlig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vedtak og revisjoner:
 
Vedtatt på generalforsamling 1979
Revisjon vedtatt på generalforsamling 2010
 
 
 
 
 
 
 

  KONTAKT OSS

Krok Hytte-eierforening

Send oss en henvendelse via skjema under, og vi svarer så raskt vi kan.

FORESPØRSEL
Navn:
Epost:
Melding:

93556302

*Fyll inn koden for å vise at du ikke er en robot:
  Innlogging for styret