,
 
 
Vedtekter
VEDTEKTER FOR KROK SMÅBÅTHAVN 

$ 1. Formål

Krok Småbåthavn (KS) har som formål å etterleve intensjonene i ''Avtale mellom grunneier av g.nr. 6, br.nr.9, Høien i Svelvik Kommune, Terje Eknæs og Krok Hytteeierforening'' av 9. jan. 1987, Se pkt. 0.2, pkt. 1, og pkt. 10. KS skal gi andelseierne så trygge båtplasser som det lar seg gjøre etter de rådende forhold som er på Nord-Krok.

$ 2. Virkeområdet

KS sitt geografiske virkeområde er begrenset til anlegget på stranda på Nord-Krok

$ 3. Medlemskap, eierskap av andeler

Det er kun medlemmer i Krok Hytteeierforening og grunneier som kan være andelseier i KS. Grunneiers andelseierskap er forankret i ovennevnte avtale nevnt i $ 1. Andelseier er den som på dette grunnlaget har kjøpt båtplass i anlegget. Det er ett andelseierskap for hver båtplass. Det er kun andelseiere som har rett til å bruke anlegget, dog kan båtplass leies ut til medlemmer av Krok Hytteeierforening eller grunneier.
Likevel er det ønskelig å gi alle medlemmer av Krok Hytteeierforening anledning til å benytte bryggeanlegget som gjestebrygge i inntil 2 døgn for seg og sine gjester. Max. båtstørrelse er 30 fot. I uvær med nordavind er det forbudt å fortøye i gjesteplassene. Alle er velkomne til å bruke brygga som badebrygge mot øst. For dette mottar KS økonomisk støtte fra Krok Hytteeierforening.
Medlemmer som forsettelig ikke betaler pålagt kontingent eller avgift, ikke følger de regler som gjelder for Krok Småbåthavn eller ikke retter seg etter de avgjørelser som generalforsamlingen eller styret treffer, kan muntlig av styret nektes å bruke sin båtplass som strakstiltak. Medlem kan etter skriftlig advarsel, ekskluderes som medlem fra Krok Småbåthavn og må avgi sin båtplass for salg. Hvis ikke andelshaveren selv selger plassen innen et år, kan Krok Småbåthavn kjøpe plassen for det beløp andelen representerer av verdi for brygge og utstyr ved salg som brukt (Ca. 30 % av opprinnelig kjøpspris for plassen). Båter som ikke på oppfordring av styret fjernes frivillig, kan for medlemmets regning få båten fjernet av styret.

$ 4. Generalforsamling

Generalforsamlingen (GF) er KS sin øverste myndighet. GF behøver ikke avholdes hvert år. GF, i dertil egnet lokale, kan innkalles av styret når dette finner det nødvendig. Det innkalles om mulig med minst 14 dagers varsel med dagsorden. På GF kan det være et punkt for ''Eventuelt''.
Ekstraordinær GF må avholdes når minst 5 andelseiere krever det. Styret underrettes skriftlig om hva som ønskes behandlet. For innkalling gjelder samme regler som for GF. Bare saker nevnt i innkallingen kan behandles på slik ekstraordinær GF.
Alle andelseiere har adgang til Generalforsamlingen. Alle som har betalt forfalt kontingent er stemmeberettiget. Det er en stemme pr. båtplass og stemmegivning kan skje ved fullmakt. GF er beslutningsdyktig når 1/3-part av andelseierne er tilstede. Beslutninger avgjøres ved simpelt flertall.
Valg av formann og styre foregår på GF eller ved at det i innkallingene til dugnad foreslås representanter til de forskjellige verv. Ved slikt valg anses representanten som valgt dersom det ikke kommer inn krav om at valg må skje på GF.
I og med at GF ikke avholdes årlig, kan styret og andelseierne foreslå og diskutere saker i forbindelse med dugnadene. Dette skal ledes av en styrerepresentant. Styret kan fatte vedtak på bakgrunn av disse diskusjonene når ingen krever saken behandlet på GF. Informasjon om slike vedtak gis sammen med innkalling til dugnad.
Sammen med innkalling til dugnad om våren skal det sendes ut revidert regnskap og informasjon om aktuelle saker til andelseierne.

$ 5. Styret

KS ledes av et styre. Ektefelle og myndige barn kan velges til styret. Dette består av:
- Formann
- Nestformann
- Kasserer/sekretær
- Dugnadsleder
- Materialforvalter
- Styremedlem
- Varamann
For øvrig velges 2 revisorer
Styret skal:
- Iverksette GF's vedtak og bestemmelser
- Organisere dugnadene
- Oppnevne etter behov komiteer/utvalg/personer for spesielle oppgaver og utarbeide instruks for disse
- Administrere og føre nødvendig kontroll med lagets økonomi
- Styremøter skal avholdes så ofte formannen bestemmer det, eller når et flertall av styremedlemmene forlanger det
- Formannen/formannens stedfortreder representerer laget utad
Styret velges som angitt i $ 4. Valgperioden er ubegrenset, dog minimum 2 år.
Styret er beslutningsdyktig når minst 3 styremedlemmer er tilstede. Ved stemmelikhet er formannens stemme avgjørende. Fra styremøtene skal det føres referat, som skal være tilgjengelig for innsyn når andelseiere krever det.

$ 6. Dugnader

Styret kan pålegge samtlige andelseiere å møte til dugnad, enten samtidig eller i grupper. De som innkalles skal underrettes muntlig eller skriftlig.
Det er minst to dugnader pr. sesong, som regel ved utsetting om våren og ved opptak om høsten, ellers ved behov. Den som ikke kan møte på dugnad, skal gi beskjed til styret på forhånd. De som ikke kan møte selv eller stiller med stedfortreder, kan av styret avkreves ekstra avgift i tillegg til medlemsavgiften. Beløpet fastsettes av styret. Størrelsen på ekstraavgift skal gjenspeile kostnaden ved å leie inn mannskap som erstatning. En kan likevel ta dugnadsarbeid igjen ved å arbeide med oppgaver som styret organiserer utenom fellesdugnadene.
Å delta på dugnad er obligatorisk. Den som over tid ikke kan ivareta sin plikt til å delta på dugnad, kan ekskluderes som medlem fra Krok Småbåthavn slik som $ 3 beskriver.

$ 7. Medlemmenes plikter

Medlemmers bruk av båtplass skal ikke være til skade eller ulempe for andre. Det skal sørges for sikker fortøyning og god fendring. Båter skal holdes lenset for vann og båt/motor skal sikres mot å forurense med batteri og oljesøl osv. Det forventes hensynsfull ferdsel inn og ut av båthavna inkl. badeområdet.

$ 8. Lovendring

Endring av KS sine vedtekter kan bare skje på gyldig GF i dertil egnet lokale. Forslag om vedtektsendring må sendes til styret minst 1 mnd. før slik GF skal avholdes. For vedtektsendring kreves 2/3 av de avgitte stemmer i en beslutningsdyktig GF av andelseiere.

$ 9. Oppløsning

KS kan ikke oppløses så lenge det er minst 10 andelseiere i andelslaget.


  KONTAKT OSS

Krok Hytte-eierforening

Send oss en henvendelse via skjema under, og vi svarer så raskt vi kan.

FORESPØRSEL
Navn:
Epost:
Melding:

57772386

*Fyll inn koden for å vise at du ikke er en robot:
  Innlogging for styret